iRCC težavnost na Plezalnem ranču

iRCC težavnost na Plezalnem ranču

iRCC težavnost

Prireditev je odpovedana.

V zadnjih dveh letih smo bili priča ukrepom, ki so onemogočali organizacijo prireditev z velikim številom udeležencev. Se je pa že na zadnjih prireditvah pred tem čutilo, da je veliko število udeležencev z več vidikov lahko problematično.  Vse to nas je vodilo v razmislek o novem formatu tekmovanja, ki bi ponudil več sproščenosti, obenem pa nikomur nebi postavljal ovir. 

Z veseljem predstavljamo format, ki sicer ni nov, je pa idealen za take razmere.  S 1. julijem se bo na stenah Plezalnega ranča začel kvalifikacijski ciklus, ki bo trajal do 23. septembra. V tem času se bo vsak udeleženec kvalifikacij lahko odločal kateri dan, koliko dni  in v kakšnih razmerah bo poskušal zbrati čim večje število točk v Rančarjevem izzivu po pravilih, ki jih le ta postavlja. Deseterica najuspešnejših v izzivu si bo zagotovila nastop na zaključnem tekmovanju, ki bo organizirano 1. oktobra.  Takrat se bo tekmovalo na novih smereh, na pogled in brez časovnih omejitev.     

Kvalifikacije bodo potekale na osnovi zaupanja. Od vsakega udeleženca finalnega tekmovanja lahko zahtevamo posnetke v skladu s pravili Rančarjevega izziva. Če bomo pri tem odkrili kakšno goljufijo, bo tak udeleženec izgubil pravico do nastopa v finalu in tudi pravico nastopa v sledečih tekmovanjih. Fairplay je bil eden od temeljnih vrednot športnega plezanja in trudimo se, da bi tako tudi ostalo.